top of page

Dødsfald

Et sidste farvel

Når man mister et menneske, man elsker, har man brug for trøst, tryghed og højtidelighed. Brug for plads til tro, tvivl og fortvivlelse. I kirken er der plads til det hele.

En kirkelige begravelse eller bisættelse er pårørendes afsked med den døde med det kristne budskab om opstandelse som rammen. Her kan man mindes det liv, der er levet, sige tak og få sat ord på alle følelserne. I kirken er vi alle fælles om sorgen, troen, håbet og kærligheden.

Untitled design (19).png
mayron-oliveira-mibn6LLm9kA-unsplash.jpg

Samtale med præsten

Før begravelsen har de pårørende en samtale med præsten, hvor man sammen forbereder begravelsen.

 

Vi vælger salmer og aftaler alt det praktiske. Måske har afdøde selv bestemt, hvordan han/hun gerne vil begraves og hvilke salmer der skal synges.

 

Måske har de pårørende nogle ønsker. Vi taler om afdøde, ser billeder og taler om alle minderne

Det skal du gøre

I dagene efter et dødsfald skal man som pårørende midt i sorgen tage stilling til en masse spørgsmål og ordne mange praktiske ting. De fleste henvender sig til en bedemand for at få hjælp til det praktiske i forbindelse med dødsfald og begravelse.

Når en person dør, skal de pårørende anmelde det til begravelsesmyndigheden, det vil sige sognepræst Mette Mommsen eller kirkekontoret i det sogn, hvor den afdøde havde bopæl.

Du finder blanketten ”anmodning om begravelse eller ligbrænding” på https://www.personregistrering.dk

De pårørende skal desuden tage stilling til, om den afdøde skal begraves eller brændes, hvor det skal foregå og valg af kirkegård.

På Kirkeministeriets borgerportal kan du finde praktiske råd til pårørende.

I skal også kontakte graveren i forbindelse med oprettelse af gravplads.

bottom of page