top of page

Vielse

Hvad er en vielse?

Et kirkebryllup er en smuk begivenhed, og en dag som mange ser frem til. Det er helt specielt at stå i kirken og sige ja til hinanden foran familie, venner og Gud.

Når I vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed. Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse.

I kan blive viet, hvis I bor i sognet, eller på anden måde har tilknytning til sognet. For at blive gift i Folkekirken kræver det, at den ene af jer eller I begge er medlem.

Untitled design (9).png
nick-karvounis-8WODX7nO2JE-unsplash.jpg

Hvordan gør du?

Når I har fundet ud af, at I vil giftes, er der en række praktiske ting, I skal have styr på:
Lav en aftale: I skal ringe eller skrive til Sognepræst Mette Mommsen for at aftale en dato for brylluppet. Når I har aftalt en dato for bryllup, vil præsten ringe til jer for at aftale et tidspunkt for en samtale.

VIGTIGT: I skal have en prøvelsesattest fra kommunen, som I skal aflevere på kirkekontoret i Hammel eller personligt hos sognepræst Mette Mommsen. Attesten findes på www.borger.dk

Vælg navn

Hvis I vil ændre navn i forbindelse med jeres bryllup, skal I ansøge om det.

 

Hvis navneændringen skal gælde fra jeres bryllupsdag, skal I i god tid inden vielsen sende blanketten "Navneændring på bryllupsdagen" til Hammel kirkekontor eller sognepræst Mette Mommsen.

Vælg vidner

Da vielsen har juridisk gyldighed, skal der være to vidner til stede. Vidnernes navne og adresser noteres i kirkebogen.

Samtale med præsten

Alle kommende brudepar bliver inviteret til en samtale med præsten.

 

Samtalen har to formål:

Vi skal tale om alt det praktiske i forbindelse med vielsen, vælge salmer og jeg vil gerne høre jer fortælle lidt om jer selv og jeres forhold, så jeg kan bruge det i min tale ved vielsen.

 

Men samtalen har også til formål at tale om, hvad kærlighed er i medgang og modgang.

bottom of page